11.04.2014

Konsultantska kuća Futurizam doo je aktivno učestvovala u realizaciji projektapokrenutog od strane Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije pod nazivom „Edukacija lokalnih turističkih vodiča Vojvodine po svetskim standardima“ podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Učestvovanje se odnosilo na pomoć pri izboru kandidata za obuku kao i sprovođenje teoriskoih i praktičnih delova treninga.

Šestodnevna obuka je održana u Inđiji a na njoj su prisustvovali kandidati iz opština Inđija i Ruma. Prvi deo obuke, opredeljen za rad u zatvorenom prostoru, sproveden je od 19. do 21. marta u prostorijama Kancelarije za mlade opštine Inđija, dok je drugi predodređen za sticanje praktičnih veština na otvorenom, održan u periodu od 26. do 28. marta 2014. godine u centru Inđije i u Starom Slankamenu.

Trening su vodili dr Ivana Ćuruvija (vodeći internacionalni trener Svetskog udruženja turističkih vodiča) i dr Miloš Ćuruvija (direktor kompanije Futurizam). Obuka je vršena na osnovu metodologije Svetskog udruženja turističkih vodiča i svetskih i evropskih standarda u edukaciji turističkih vodiča.

I ovog puta su kandidati pokazali upornost i želju da se bave poslom lokalnog turističkog vodiča, te ni pozitivni rezultati nisu izostali. Obuku je započelo 16 kandidata, a uspešno završilo 11 kandidata, koji su zadovoljili kriterijume za dobijanje sertifikata. Želimo im puno uspeha u budućem radu!