O nama

Futurizam predstavlja prvo preduzeće koje se bavi turizmom sa stanovišta njegovog razvoja i poboljšanja.

Kontakt
Budimo u kontaktu

Projekti

Centar – PROFESIONALAC

U okviru kompanije Futurizam izdvojen je poseban ogranak – Centar za obuku turističkih vodiča „Profesionalac“. Centar vrši praktičnu obuku turističkih vodiča i turističkih pratioca po metodologiji Svetskog udruženja turističkih vodiča – WFTGA, u okviru koje je akcenat stavljen na sticanje praktičnih veština i tehnika vođenja.

Opširnije
Tajna kupovina

Futurizam predstavlja prvu kompaniju koja se bavi tajnom kupovinom u turizmu u Srbiji. Tajna kupovina se, kao metod provere kvaliteta usluga, veoma mnogo koristi u zemljama sa razvijenim turizmom.

Opširnije
30.03.2012

Kompanija Futurizam je ostvarila saradnju sa Agencijom Spektar iz Banja Luke, koji je uvideo potrebu za organizovanjem lokalnih turističkih vodiča. Naime, Spektar je pokrenuo projekat izrade Pravilnika za licenciranje lokalnih turističkih vodiča Banja Luke, uz saradnju i podršku GIZ iz Sarajeva, nakon čega bi usledila i njegova primena, odnosno edukacija lokalnih turističkih vodiča. Cilj ovakve inicijative je poboljšanje kvaliteta rada lokalnih vodiča, koji će neposredno nakon edukacije, moći da preuzmu grupe turista koji posete grad, čime će Banja Luka stvoriti uslove da se profiliše kao turistička destinacija u regionu.

Opširnije
06.10.2011

Na Sajmu turizma u Novom Sadu, u okviru međunarodne konferencije „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu- Contemporary Trends in Tourism and Hospitality CTTH“, 30. septembra je održana radionica za studente koji su prisustvovali na konferenciji, pod nazivom „Cruise industrija- šansa za zapošljavanje mladih studenta“. Radionicu su održali dr Miloš Ćuruvija i dr Ivana Ćuruvija.

10.08.2011
Oživljavanje sela u Srbiji

Stručnjaci iz oblasti turizma zaposleni u Futurizmu, dr Miloš Ćuruvija, dr Ivana Ćuruvija i mr Ivana Volić su pozvani da učestvuju u projektu Evropske Unije koji za cilj ima revitalizaciju sela Boljevac, smeštenog na obroncima planine Jastrebac, u opštini Kruševac.

Opširnije